Tyhy-projektista energiaa toimistoon ja vapaa-ajalle

Mirka Viitamäki sekä Thanuja Ingves osallistuivat viime syksynä MotiOnen vetämään kolmen kuukauden työhyvinvointiprojektiin, jossa jokainen yrityksen työntekijä sai henkilökohtaisen valmentajan sekä harjoitusohjelman. (työhyvinvointiprojektien tarkempaan sisältöön voit tutustua täällä: www.motione.fi/tyohyvinvointi) Utelimme projektin päätyttyä Tuurin tehokaksikon mietteitä valmennuksesta sekä sen mahdollisista vaikutuksista arkeen.

 Thanuja

Thanuja

 Mirka

Mirka

Millainen oma liikkumistaustasi oli ennen projektia?

Mirka: Kävin salilla säännöllisesti harjoittelemassa, ja myös luonnossa tuli liikuttua silloin tällöin. Lenkille lähdin lähinnä, jos kotona tuntui ns. ”seinien kaatuvan” päälle.

Thanuja: Pienen tytön äitinä ei oikein ollut aikaa säännölliselle liikkumiselle. Olen aloittanut monta kertaa erilaisia jumppaohjelmia (Ryhmäliikunta/Jooga/Pilates), mutta ne ovat kuitenkin aina jääneet kesken.

 

Saitko projektista uutta intoa liikkumiseesi?

M: Kyllä, sain uutta intoa ja näkökulmia. Projektin jälkeen, kun kokeilin palata vanhaan systeemiin, ei siitä tullut mitään. Pakko oli lisätä liikuntaa, koska silloin jaksan töissä ja vapaa-ajalla paremmin.

T: Ehdottomasti. Sain perheenikin mukaan lenkeille.

 

Miltä harjoitusohjelman mukaan liikkuminen tuntui?

M: Tykkäsin kovasti siitä, että oli ohjelma, jonka mukaan sai mennä. Ei tarvinnut itse miettiä, mitä päivän treeneissä tekee.

T: Se oli jotain mitä olen kaivannut, koska kaikkea muuta oli jo kokeiltu.

 

Auttoiko valmentajan motivointi sinua projektissa? 

M: Kyllä se auttoi, toki olisin kaivannut enemmän yhteisiä treenejä valmentajan kanssa. Viikoittainen yhteydenpito valmentajan kanssa antoi aina positiivisuutta seuraavan viikon treeneihin.

T: Kyllä ja valmentajani oli ehdottomasti juuri minulle parhaiten sopiva henkilö. Hän ymmärsi tavoitteeni ja motivoi projektin suorittamisessa.

 

Miten luonnehtisit valmentajaasi? (Anni Ruostekoski)

M: Mukava, motivoiva, pirteä, hyvin asiansa osaava henkilö.

T: Ihana, positiivinen, kannustava, ja ammattimainen.

 Tunnelmia seikkailupäivän aloitusrastilta.

Tunnelmia seikkailupäivän aloitusrastilta.

Huomasitko projektin myötä eroja työssä/yleisessä jaksamisessa?

M: Huomasin kyllä projektin aikana, että jaksaa töissä paremmin, ja yleinen jaksaminen nousi kummasti. Kotona kotiaskareita jaksoi tehdä toiseen malliin. Myös vaatekoossa huomasin hienoisen eron :)

T: On tapahtunut iso ero. Ennen minua vaivasi usein kova päänsärky, ja se helpotti vain käymällä hieronnassa noin 2 kertaa kuukaudessa. Syksyn aikana en käynyt hierojalla, mutta niska-hartia kivut katosivat. Ennen projektia olin työpäivän jälkeen aika väsynyt, enkä jaksanut tehdä oikein mitään. Projektin myötä sain lisää aikaa ja energiaa touhuta myös illalla.

 

Saavutitko oman tavoitteesi?

M: Minulla oli aika kova tavoite, 20 kg:n painonpudotus (kerrottiin, että 3 kk:n tavoitteeksi aika kova) ja toki fyysisen kunnon kohottaminen. Toisen näistä sain saavutettua, sillä fyysinen kunto parantui projektin aikana.

T: Tavoitteeni oli laihtua yhden vaatekoon verran ja 10 kiloa. Vyötäröltä lähti 10cm, eli mahdun nyt niihin vaatteisiin, jotka ovat odottaneet vaatekaapissa jo pitkään laihtumista :) Painossa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia.

(Haastattelijan huomio: Kumpainenkin paransi energiatestitulostaan noin tunnilla!)

 

Mikä oli mielestäsi projektin suurin anti?

M: Tekemisen ilo ja huomata se, että kun liikkuu, niin liikkumisesta saa ilon ja hyödyn samassa paketissa.

T: Liikunnan ilo ja halu jatkaa liikunta.